اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
قانون کشف حجاب در 17 دی 1314 توسط رضا شاه به تصویب رسید که به موجب آن، زنان و دختران ایرانی از استفاده از چادر، روبنده و روسری منع شدند؛ این قانون زنان را به عناصر و ابزار نوگرایی آن دوران تبدیل کرد.
رضاخان برای رسیدن به اهداف شوم خود و زدودن فرهنگ ملت مسلمان ایران، با به وجود آوردن محیطی رعب آور، به اقداماتی پرداخت که هدف از آن اقدامات در نهایت، اجرای مأموریت پلید خود یعنی کشف حجاب بود. از جمله اقدامات او صدور قانون «متحدالشکل نمودن البسه» بود. وی استفاده از کلاه تمام لبه یا شاپو را برای مردان الزامی اعلام و دستور جلب اشخاص بدون کلاه شاپو را صادر کرد. او همچنین استفاده از لباس روحانیت را ممنوع و منوط به اخذ اجازه قرار داد. برگزاری مجالس عزاداری و روضه نیز موکول به کسب اجازه از شهربانی شد که غالباً شهربانی از صدور اجازه برای برگزاری مجالس خودداری می کرد. پوشش و لباس مردم هر جامعه نشان از هویت و فرهنگ آن سرزمین دارد. در کشوری همچون ایران که دین در تمامی زمینه های زندگی مردم از نقش و جایگاه مهمی برخوردار است و بخشی از فرهنگ را تشکیل می دهد، لباس و نوع پوشش افراد نیز از این مقوله تأثیر می پذیرد. بدین شکل پاسداری و ارج نهادن به این ارزش و هنجار اجتماعی دارای بُعد ملی و دینی است.
رضاخان در سفر به ترکیه در سال 1313 تحت تأثیر تغییرات غربی کردن جامعه مسلمان ترکیه به رهبری «مصطفی کمال آتاتورک» قرار گرفت لذا شدیدتر از گذشته در راستای اسلام زدایی گام برداشت. در پی این سفر، رضاخان در بهمن 1313، در مراسم افتتاح دانشگاه تهران به دانشجویان دختر دستور داد بدون حجاب به تحصیل بپردازند. اقدامات رضاخان در زمینه حجاب زدایی واکنش و مخالفت های زیادی را از سوی مردم و روحانیت به دنبال داشت که سرکوب قیام مسجد گوهرشاد و کشتار مردم از آن جمله است.
رضاخان حدود شش ماه پس از این اقدام نامطلوب با بی اعتنایی به اعتراض ها در 17 دی ماه سال 1314 در جشن فارغ التحصیلی دانشسرای مقدماتی دختران در تهران، قانون کشف حجاب زنان را به طور رسمی اعلام و خود به اتفاق همسر و دخترانش که بدون حجاب بودند، در این جشن شرکت و سخنرانی کرد. از آن پس دوره سیاه زنان ایران در تاریخ شروع و از فردای آن روز، چادر سر کردن در خیابان های تهران ممنوع شد و دولت و سایر دستگاه های اجرایی متعهد شدند برای پیشبرد این طرح در استان های مختلف تلاش کنند.
با وجودی که دولت تلاش کرد عده ای از علمای سرشناس را مجبور کند در جشن های بی حجابی حضور یابند یا با تأیید خود آن را مجاز شمارند اما اکثر آنها از این کار خودداری کردند.کشف حجاب که از بروز بحران حقوقی زنان در جامعه سنتی ایران در رژیم پهلوی حکایت داشت، زنان را به عناصر و ابزار نوگرایی آن دوران تبدیل کرده بود. اما با سقوط رضاشاه و به علت ناتوانی حکومت و برخی ملاحظات دیگر، سختگیری درباره حجاب نیز به بوته فراموشی سپرده شد و دولت جدید تحت فشار اعتراضات روحانیان و خواست عمومی، زنان را در انتخاب حجاب تا حدودی آزاد گذاشت.
var player = videojs('player_321251_3721197',{ techOrder: [ "html5" , "flash"],poster:'',width:400,height:300}); videojs.addLanguage('en', {"No compatible source was found for this media.": "مشاهده ی ویدیو نیاز به پشتیبانی مرورگر از codec h264 یا نصب فلش پلیر دارد."}); player.one('play', (function(){ $.post('/fa/ajax/news/video/3721197',{},function (data) {}); })); کد ویدیو دانلود فیلم اصلی انتهای پیام
{{name}}
{{content}}